Συμμετοχή του Ομίλου Μαθηματικών “Τα Μαθηματικά στην Πραγματικότητα” στο Συνέδριο EUROMATH-2015

Synedrio4Οι μαθητές του Ομίλου Μαθηματικών ‘Τα Μαθηματικά στην Πραγματικότητα’, συμμετείχαν στο Συνέδριο:

‘European Student Conference in Mathematics EUROMATH-2015’,
25 – 30 March, 2015, Athens, Greece,
http://www.euromath.org/index.php?id=144,

με την εργασία: ‘Euclidean Division and the Continued Fractions, Periodicity and Irrationals numbers’,

η οποία έγινε δεκτή κατόπιν κρίσης από την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο του Hotel President και η παρουσίαση, της εργασίας των μαθητών του Ομίλου, έγινε στις 29 Μαρτίου 2015 από τις μαθήτριες του Ομίλου: Δέσποινα Μαραγκού Β΄ Λυκείου, Μαρία Στρατηγού – Ψαρρά Β΄Λυκείου και Κλαούντια Ντουμπράβα Α΄ Λυκείου, οι οποίες συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου μαζί με την Καθηγήτρια Μαθηματικών κα Σοφία Παππά καθ’ όλη τη διάρκειά του. Οι εργασίες των μαθητών θα δημοσιευτούν στα Euromath Proceedings 2015.
Παράλληλα, είχαμε συμμετοχή και με δύο posters, το ένα της μαθήτριας Μαρίας Στρατηγού – Ψαρρά και το άλλο ήταν ομαδική εργασία των μαθητριών Δέσποινας Μαραγκού, Μαρίας Στρατηγού – Ψαρρά και Κλαούντια Ντουμμπράβα.

Την περίληψη της επιστημονικής εργασίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Synedrio3Η συμμετοχή των μαθητών και η παρουσίαση της εργασίας τους στο European Student Conference in Mathematics Euromath 2015, επισφραγίσθηκε με τη δημοσίευση της εργασίας τους, καθώς αυτή συμπεριλήφθηκε στα πρακτικά του Συνεδρίου – Conference Proceedings Euromath 2015, που είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.euromath.org/assets/files/2016/Proceedings2015/EUROMATH-Proceedings-2015.pdf.

Ο τίτλος της εργασίας των μαθητών του Ομίλου Μαθηματικών είναι EUCLIDEAN DIVISION AND THE CONTINUED FRACTIONS, PERIODICITY AND IRRATIONAL NUMBERS”  και παρατίθεται στις σελίδες pp.26-33.

(Συνολικές επισκέψεις: 2,329 , επισκέψεις σήμερα: 1 )