Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριων των τμημάτων της Γ΄ Λυκείου, Θετικών Σπουδών και Υγείας του Ζαννείου Προτύπου Γενικού Λυκείου Πειραιά στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε).

Στις 20 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές/τριες των τμημάτων Θετικών Σπουδών και Υγείας της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Η Δ.Ε.Ε. παρέχει σημαντική επιστημονική υποστήριξη και συνδρομή στο έργο όχι μόνο της Αστυνομίας, αλλά και άλλων κρατικών Αρχών.

Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στα εργαστήρια, ενημερώθηκαν για εφαρμοζόμενες -διαπιστευμένες με τα διεθνή πρότυπα ISO 17025:2005 και ISO 17020:2012-  δοκιμές και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον θέματα σχετικά με τη λειτουργία της Δ.Ε.Ε. Να επισημανθεί η ενεργή συμμετοχή τους με συνεχείς ερωτήσεις καθώς και ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετώπισαν τους υπεύθυνους της ξενάγησης και τους χώρους των εργαστηρίων (όπως στο τμήμα ανάλυσης Βιολογικών υλικών, στο τμήμα Φυσικών και Χημικών εξετάσεων, στο τμήμα εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων κα.).

Οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί (Ανοικτομάτη Νικολαΐς, Κουτσούκου Σοφία και Τέγκερη Εύα) θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, το πολιτικό επιστημονικό προσωπικό και τους Αστυνομικούς ειδικών και γενικών καθηκόντων για την εξαιρετική ενημέρωση και παρουσίασή τους καθώς και για την φιλοξενία τους.

(Συνολικές επισκέψεις: 51 , επισκέψεις σήμερα: 1 )