Εκπαιδευτική επίσκεψη των Α1 και Α4 της Α΄ Λυκείου του Ζαννείου Προτύπου Γενικού Λυκείου Πειραιά στην ΕΛΣΤΑΤ

Εκπαιδευτική επίσκεψη των Α1 και Α4 της Α΄Λυκείου του Ζαννείου Προτύπου Γενικού Λυκείου Πειραιά στην ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος-σεμιναρίου για το σχολικό έτος 2023-2024, ‘Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα’

Την 20η Φεβρουαρίου 2024, 47μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου (Α1&Α4) του Ζαννείου Προτύπου Γενικού Λυκείου Πειραιά συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή: 55ecbbe9-716c-6e11-4894-b7794c22919b (statistics.gr)) στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για το σχολικό έτος 2023-2024, ‘Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα’.

Συνοδοί Καθηγητές και Καθηγήτριες της εκπαιδευτικής επίσκεψης στην ΕΛΣΤΑΤ ήταν: η Υπεύθυνη Καθηγήτρια του Τμήματος Α1 Μαθηματικός κα Σοφία Παππά, η Καθηγήτρια Μαθηματικών κα Μαρία Κανελλοπούλου, ο Καθηγητής Μαθηματικών κ. Παντελής Μπουμπούλης, ο Καθηγητής Μαθηματικών κ. Σωτήρης Τσαντίλας και η Καθηγήτρια Γερμανικών κα Μαρία Παπαθεοδώρου.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι συνοδοί καθηγητές και καθηγήτριες μετέβησαν στην ΕΛΣΤΑΤ και επέστρεψαν πεζή. Το πρόγραμμα-σεμινάριο ήταν διαδραστικό και διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, με ένα μισάωρο διάλειμμα κατά το οποίο προσεφέρθησαν στους μαθητές, μαθήτριες και συνοδούς καθηγητές και καθηγήτριες μικρογεύματα. Το πρόγραμμα-σεμινάριο περιείχε μια εισαγωγή στην Στατιστική Επιστήμη (ορισμός, αντικείμενο), ενημέρωση για το έργο που επιτελεί η ΕΛΣΤΑΤ και τη σχέση της με την EUROSTAT, παρουσίαση στατιστικών δεδομένων που αφορούν την Παιδεία, το Δημογραφικό της Ελλάδας, την Οικονομία αλλά και άλλους τομείς της ελληνικής πραγματικότητας ενώ συζητήθηκαν οι μέθοδοι συλλογής και επεξεργασίας των στατιστικών δεδομένων. Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες συμμετείχαν σε παιχνίδι-διαγωνισμό απαντώντας, σε καθορισμένο χρόνο, σε κουίζ με θεματολογία στατιστικών ερευνών και αναδεικνύοντας τη νικήτρια ομάδα.

Τέλος, στους μαθητές, στις μαθήτριες και στους συνοδούς δόθηκε από μία τσάντα με ενημερωτικό υλικό σχετικό με το αντικείμενο, το έργο και τις έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα, ενώ παράλληλα δόθηκε και ένας αναμνηστικός τόμος με θέμα ‘ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΕΝΕΡΓΗΘΕΙΣΑ ΚΑΤ’ ΑΠΡΙΛΙΟΝ 1923’ για τη βιβλιοθήκη του Σχολείου.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι συνοδοί καθηγητές και καθηγήτριες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του Προγράμματος- Σεμιναρίου της ΕΛΣΤΑΤ για την εξαιρετική ενημέρωση και παρουσίασή τους καθώς και για την φιλοξενία τους.

20240220_113521 20240220_113512 20240220_113506

 

(Συνολικές επισκέψεις: 146 , επισκέψεις σήμερα: 1 )