Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄Λυκείου του Ζαννείου Πειραματικού Γενικού Λυκείου στην ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για το σχολικό έτος 2018-2019, ‘Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα’

Την 16η Οκτωβρίου 2018, 70 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου του Ζαννείου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Πειραιά συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για το σχολικό έτος 2018-2019, ‘Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα’.
Την εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΕΛΣΤΑΤ οργάνωσε η εκπαιδευτικός (Μαθηματικός)  κ. Σοφία Παππά, η οποία συνόδευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ. Μαρία Κανελλοπούλου (Μαθηματικός), κ. Παντελή Μπουμπούλη  (Μαθηματικός) και κ. Εύα Τέγκερη (Πληροφορικός).
Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι συνοδοί καθηγητές μετέβησαν στην ΕΛΣΤΑΤ και επέστρεψαν πεζή. Το πρόγραμμα ήταν διαδραστικό και διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, με ένα μισάωρο διάλειμμα κατά το οποίο προσεφέρθησαν στους μαθητές, μαθήτριες και συνοδούς καθηγητές μικρογεύματα. Το πρόγραμμα περιείχε μια εισαγωγή στην Στατιστική Επιστήμη (ορισμός, αντικείμενο), ενημέρωση για το έργο που επιτελεί η ΕΛΣΤΑΤ και τη σχέση της με την EUROSTAT, παρουσίαση στατιστικών δεδομένων που αφορούν την Παιδεία, το Δημογραφικό της Ελλάδας, την Οικονομία αλλά και άλλους τομείς της ελληνικής πραγματικότητας ενώ συζητήθηκαν οι μέθοδοι συλλογής και επεξεργασίας των στατιστικών δεδομένων. Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού χωρίστηκαν σε 9 ομάδες και με τη χρήση laptops, κλήθηκαν να διαγωνισθούν μεταξύ τους απαντώντας,  σε καθορισμένο χρόνο, σε κουίζ με θεματολογία στατιστικών ερευνών .
Τέλος, στους μαθητές, στις μαθήτριες και στους συνοδούς δόθηκε από μία τσάντα με ενημερωτικό υλικό σχετικό με το αντικείμενο, το έργο και τις έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα, ενώ στο site της ΕΛΣΤΑΤ θα αναρτηθεί η επίσκεψή μας με φωτογραφικό υλικό (http://edu.statistics.gr/schools/).
Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι συνοδοί καθηγητές θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του Προγράμματος της ΕΛΣΤΑΤ για την εξαιρετική ενημέρωση και παρουσίασή τους καθώς και για την φιλοξενία τους.
20181016_112546 (1) 20181016_112553 20181016_110718 elstat_1
(Συνολικές επισκέψεις: 209 , επισκέψεις σήμερα: 1 )