Εκπαιδευτικές επισκέψεις 22/9/2023

Την Παρασκευή 22/09/2023, οι μαθητές του τμήματος Α1 του Λυκείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο. Συνοδοί Καθηγητές ήταν οι Καθηγητές μαθηματικών κ. Παντελής Μπουμπούλης και κ. Σωτήρης Τσαντίλας, η Υπεύθυνη Καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικός κα Σοφία Παππά και ο Καθηγητής Φιλολογικών Μαθημάτων κ. Χρήστος Μονοκρούσος. Στο Μουσείο, οι μαθητές/ριες καθώς και οι Συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ‘Τεχνητή Νοημοσύνη’, διάρκειας μίας (1) ώρας και τριάντα πέντε (35) λεπτών. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από επιστημονική ερευνήτρια ενδιαφερόντων σχετικών με το θέμα. Στη συνέχεια, παρέμειναν στον ευρύτερο χώρο της περιοχής για μία ώρα περίπου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το θέμα όσο και για τον τρόπο παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος συμμετέχοντας ενεργά σε αυτό με αποτέλεσμα να αποτιμήσουν θετικά την εκπαιδευτική Επίσκεψη.

mouseio-iraklidon

 


 

Την Παρασκευή 22/09/2023 , οι μαθητές των τμημάτων Γ3 και Γ4 του Λυκείου μας πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Myrtillo, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ειδικού Σκοπού που αποσκοπεί στην ένταξη ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας. Στον πολυχώρο της Επιχείρησης , οι μαθητές καθώς και οι συνοδοί καθηγήτριες ( Κα Βεντούρη Ελένη, Κα Κουτσούκου Σοφία, Κα Πατέρου Κωνσταντίνα και Κα Τέγκερη Εύα )είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που, μέσω της εξοικείωσης με τον χώρο και το ομαδικό παιχνίδι, ανακάλυψαν πώς η κοινωνική ευαισθησία μπορεί να γίνει πράξη με τη συμβολή της ανιδιοτελούς προσφοράς μελών του κοινωνικού ιστού. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν το κομμάτι της δικής τους ιστορίας, τιτλοφόρησαν έργα τέχνης και αναστοχάστηκαν με ενθουσιασμό πάνω στα μηνύματα που ο καλλιτέχνης προσπάθησε να μετουσιώσει στο έργο του… Μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που έφερε την εκπαιδευτική μας ομάδα σε επαφή με τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα, την προσφορά και τον εθελοντισμό…

MYRTILLO MYRTILLO.jpg.3

 


 

Τα τμήματα Β4 και Γ1 επισκέφτηκαν την Αρχαία Αγοράς της Αθήνας και το Μουσείο που στεγάζεται στη Στοά του Αττάλου, με συνοδούς τις κυρίες Ανοικτομάτη και Πατσιατζή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


 

Τα τμήματα Α2 και Α3 του Λυκείου μας την Παρασκευή,  22-9-2023, επισκέφθηκαν τους χώρους του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη και συγκεκριμένα τη  Δανειστική και την Ιστορική Βιβλιοθήκη του.

Στην Ιστορική Βιβλιοθήκη (2ας Μεραρχίας 36), οι μαθητές και μαθήτριες ξεναγήθηκαν στο κεντρικό κτίριο της βιβλιοθήκης και στο παλαιό και σπάνιο υλικό των συλλογών του Ιδρύματος, ξεκινώντας από τα παλαιότερα βιβλία, αυτά του 15ου αιώνα. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στην έκθεση “Η ελληνική γραμματεία στην πρώιμη τυπογραφία”.

Στη Δανειστική Βιβλιοθήκη (Κουντουριώτου 173 ), οι μαθητές και μαθήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους της κι ενημερώθηκαν για την οργάνωση και λειτουργία της, τον τρόπο επεξεργασίας του υλικού της, τη διαδικασία δανεισμού των βιβλίων της, καθώς και για την ιστορία και  τα είδη των βιβλιοθηκών και το επάγγελμα του βιβλιοθηκονόμου – αρχειονόμου.

Τα δύο τμήματα συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Βιολέττα Λεβέντη (ΠΕ 06, υπεύθυνη Α2), Φωτεινή Καπουτσή (ΠΕ 01, υπεύθυνη Α3), Μαρία Γαλανοπούλου (ΠΕ 06), Μαρία Κανελλοπούλου (ΠΕ 03) και Αθηνά Καραμπογιά (ΠΕ 05).

ΚΤΙΡΙΟ A2 5 Α3 1 Α3 3 A2 4

(Συνολικές επισκέψεις: 181 , επισκέψεις σήμερα: 1 )