Η 1η ραδιοφωνική εκπομπή της Ζ-Radio

Η 1η ραδιοφωνική εκπομπή της Ζ-Radio είναι γεγονός.

Την 1η ραδιοφωνική εκπομπή της, ηχογράφησε την Τετάρτη 13 Μαρτίου η Z-Radio, η ομάδα Ραδιοφώνου του Ζανννείου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά.
Τα 12 μέλη της ομάδας αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και ενημερώθηκαν για το έργο που επιτελείται, αλλά και για το ανυπολόγιστης αξίας εθνικής, ιστορικής και επιστημονικής υλικό, το οποίο φυλάσσεται και συντηρείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και διατίθεται προς μελέτη από τους ενδιαφερόμενους.
Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο studio ηχογραφήσεων για την ηχογράφηση της 1ης ωριαίας ραδιοφωνικής εκπομπής με θέμα ” Σερφάροντας στα βαθειά”, όπου συζήτησαν για το Διαδίκτυο, για τα θετικά αλλά και για τους κινδύνους που κρύβει η χρήση του, όπως ο εθισμός, ο κυβερνοεκφοβισμός, η αποπλάνηση των χρηστών κ.α.
Έτσι λοιπόν η Z-Radio ξεκίνησε την 1η ραδιοφωνική διαδρομή της στο πλαίσιο των ραδιοφωνικών διαδρομών του European School Radio, του μαθητικού διαδικτυακού ραδιοφώνου. Μια, κατά κοινή ομολογία, μοναδική, εξαιρετικού ενδιαφέροντος εμπειρία για όλα τα μέλη της ομάδας, σε όλα τα στάδια αυτής της δράσης, από την προετοιμασία μέχρι και την ολοκλήρωσή της.
Καλή συνέχεια και επιτυχία επίσης στις επόμενες ραδιοφωνικές περιπλανήσεις στο πέλαγος του ραδιοφώνου.
Την ραδιοφωνική ομάδα του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου αποτελούν οι: Αλέξανδρος Σαγρής, Δήμητρα Πίνα, Μαριλινα Φωτιου, Έλλη Μπεχλιβανίδου, Δήμητρα Μόσχου, Κυριάκος Οικονομάκος, Θανάσης Σιουρδάκης, Μάρω Κοντού, Ρένια Μένεγου, Παναγιώτης Μιχάλαινας, Ιάσονας Παυλόπουλος και Δέσποινα Κουτσογιάννη.
Την ομάδα προετοίμασαν και συντόνισαν οι καθηγητές του Ζαννείου Πειραμ. Λυκείου: Εύα Τέγκερη (πληροφορικής), Γεωργία Βαϊτσου (φιλόλογος) και Παναγιώτης Χαρατζόπουλος (φυσικός).
Ευχαριστούμε την Βασιλεία Δηλαβέρη (εκ μέρους του European School Radio), την δημοσιογράφο Μαρία Κοζάκου και τους τεχνικούς ήχου της ΕΒΕ Βασίλη και Κωνσταντίνα για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Η εκπομπή των Z-Radio θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του European School Radio την Κυριακή 24/3/2019 στις 14:00. Μείνετε συντονισμένοι!!

 

(Συνολικές επισκέψεις: 271 , επισκέψεις σήμερα: 1 )