Συμμετοχή μαθητών του Ζαννείου Λυκείου στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) 2018

Την Κυριακή 1η  Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε ο  Εθνικός Τελικός της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου στην Αθήνα.

Το φετινό θέμα είχε τίτλο FOOD MATTERS και εστίαζε στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να οικοδομήσουν ρομποτικές κατασκευές που συμβάλλουν στην επίτευξη των παρακάτω κατηγοριών του Στόχου 2 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών:

  • Βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων
  • Τερματισμός όλων των μορφών κακής διατροφής
  • Επίτευξη της επισιτιστικής ασφάλειας
  • Τερματισμός της πείνας

Το σχολείο μας συμμετείχε με την ομάδα «ΒΑΠ» στη Κανονική (Regular) κατηγορία Λυκείου και την ομάδα «TJROBOTICS» στην Ανοικτή (Open) κατηγορία  Λυκείου.

Η Κανονική (Regular) κατηγορία είναι βασισμένη σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και συγκεκριμένη πίστα διαγωνισμού. Την ομάδα «ΒΑΠ» αποτελούν ο Παπαδάκης Βασίλης και Μέξας Απόστολος  (Β’ Λυκείου) καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

Η Ανοικτή (Open) κατηγορία στηρίζεται πάντοτε σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Για το θέμα αυτό, οι ομάδες των συμμετεχόντων πρέπει να σχεδιάζουν, να δημιουργούν και να προγραμματίζουν κατασκευές που εστιάζονται στο θέμα αυτό.

Την ομάδα «TJROBOTICS» αποτελούν ο Πιτσαριώτης Θωμάς και Παυλόπουλος Ιάσονας (Α’ Λυκείου) και εστίασαν στην ενότητα «Τερματισμός όλων των μορφών κακής διατροφής» και συγκεκριμένα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Την προετοιμασία των  ομάδων  των μαθητών επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός  Τέγκερη Εύα (ΠΕ86).

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Αποφοίτων και το Σύλλογο  Γονέων του σχολείου μας για την συμβολή τους στη προσπάθεια των μαθητών μας.

image3

image2

image5 image4 image1

(Συνολικές επισκέψεις: 286 , επισκέψεις σήμερα: 1 )