Αλληλεγγύη στα παιδιά – θύματα του πολέμου

Αλληλεγγύη στα παιδιά –θύματα του πολέμου

(ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ)

Στις 30 Ιανουαρίου 2017  -Ημέρα των Τριών Ιεραρχών-4 συνοδοί εκπαιδευτικοί και ομάδα 20 μαθητών (ο αριθμός ορίζεται από το ΥΠΕΣ  και ο σκοπός είναι να γίνει η επίσκεψη με όρους ασφαλείας)επισκεφτήκαμε το Κέντρο Φιλοξενίας  Προσφύγων  στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παράδοση γραφικής ύλης για τις ανάγκες του Hope School, σχολείου που λειτουργεί στο χώρο, καθώς και συνάντηση με ομάδα προσφύγων μαθητών. Μία συνάντηση γνωριμίας, αλληλεγγύης και διάδρασης με παιδιά-θύματα του πολέμου, καθώς ο πόλεμος διαχρονικά συνεχίζει να είναι η ανώτερη μορφή βίας.

Στην επίσκεψή μας εξαιρετικός αρωγός στάθηκε ο εκπαιδευτικός – υπεύθυνος  Συντονιστής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΕΘ κος Δημήτρης  Κουκουλάρης ,ο οποίος πρόθυμα εξήγησε σε εμάς και τους μαθητές μας όλες  τις  δομές εκπαίδευσης του Κέντρου και μας σύστησε με συναδέλφους εκπαιδευτικούς άλλων χωρών (πρόσφυγες και εθελοντές).

Το σχολείο μας -ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ- την περσινή χρονιά είχε αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία με παιδιά- πρόσφυγες σχολικής και προσχολικής ηλικίας στην Πύλη 1 του Λιμένα Πειραιά.

_DSC2047 _DSC2090 _DSC2102 _DSC2140 _DSC2037

 

(Συνολικές επισκέψεις: 149 , επισκέψεις σήμερα: 1 )