…και εγένετο ΦΩΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαϊου, στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η εκδήλωση, που οργάνωσαν οι Ομιλοι Αριστείας Φυσικών Επιστημών και Μαθηματικών-Πληροφορικής και Αστρονομίας , με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ. Ιωάννη Γράψα, Παναγιώτη Χαρατζόπουλο, Παντελή Μπουμπούλη και Σωτήρη Τσαντίλα του Ζαννείου Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΦΩΤΟΣ 2015.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της εκδηλώσεως και μετα τους χαιρετισμούς απο τον σχολ. σύμβουλο και μέλος του ΕΠΕΣ κ. Γ. Παυλικάκη και τον δ/ντή του Ζαννείου Π.Π. Λυκείου κ. Ι. Γράψα, παρουσιάστηκαν τρεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις απο τους:

ΚΑΝΑΡΗ ΤΣΙΓΚΑΝΟ, καθηγητή Αστροφυσικής στο τμ. Φυσικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρο του Εθν. Αστεροσκοπείου με θέμα: “Εξερευνώντας το σύμπαν με το Φως”.

π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΡΙΩΤΟΓΛΟΥ, δρα θεολογίας και πρ. σχολ. σύμβουλο θεολόγων Δ.Ε. Πειραιά με θέμα: “Το Φως ως ελευθερία απο τη φθορά. Μια ορθόδοξη θεολογική προσέγγιση”

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, σχολ. σύμβουλο φιλολόγων, λογοτέχνη, με θέμα: “Το Φως στην ελληνική ποίηση: Φως που πατεί χαρούμενο τον Άδη και τον Χάρο (Διον. Σολωμός)”

fos_10  fos_12fos_5a fos_4fos_7 fos_2

(Συνολικές επισκέψεις: 370 , επισκέψεις σήμερα: 1 )