Μαθητές του Ζαννείου στην ημερίδα: “Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων – MASTERCLASSES 2015”

Ομάδα μαθητών/τριών του Ζαννείου Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά, συμμετείχε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, στη μαθητική ημερίδα “Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων-MASTERCLASSES 2015“.
H ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες απο 13 Λύκεια του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.
Στο πλαίσιο του προγράμματος της ημερίδας:
Ο καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών κ. Ν. Τράκας μίλησε για τα στοιχειώδη σωματίδια και τα χαρακτηριστικά τους, για το σωματίδιο Higgs και την ανακάλυψή του, για την έρευνα που διεξάγεται στο CERΝ, τις επιπτώσεις της στην πρόοδο της επιστήμης αλλά και τις κοινωνικές της επιπτώσεις και για το “καθιερωμένο πρότυπο”.
Ο Δρ Γ. Νταλιάνης μίλησε για “Θέματα Κοσμολογίας”.
Και οι δύο ομιλητές απάντησαν στις πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που έθεσαν οι μαθητές.
Στη συνέχεια οι μαθητές στο εργαστήριο Η/Υ του Πανεπ. Πειραιά και με τη χρήση της εφαρμογής HYPATIA επεξεργάστηκαν δεδομένα απο το πείραμα ΑTLAS του CERN και πήραν μια γεύση του τρόπου με τον οποίο επεξεργάζονται δεδομένα πραγματικών μετρήσεων, οι επιστήμονες του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στον κόσμο. Την ομάδα των μαθητών/τριών του Ζαννείου Π.Π. Λυκείου, που απαοτελούσαν οι Μελίνα Μεγαλογιάννη, Μαρία-Ελένη Οικονομοπούλου (Γ’ Λυκείου), Αποστόλης Αντωνιάδης, Βασίλης Αντωνιάδης, Ανδρέας Γιαννούτσος, Κατερίνα Καραμπίλα (Β’ Λυκείου) συντόνισε και συνόδευσε στην ημερίδα, ο καθηγητής Φυσικής Παν. Χαρατζόπουλος.

mast_2 mast_1

(Συνολικές επισκέψεις: 433 , επισκέψεις σήμερα: 1 )