Θεατρική Παράσταση «Μαουτχάουζεν» Ιάκωβου Καμπανέλλη

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Κωνσταντίνος Μπέλσης, Μαρία Παδουβά

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σχολείο μας η θεατρική Παράσταση «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, μία συνεργασία του Ζάννειου Π. Π. Γυμνασίου και του Ζάννειου Π. Π.  ΓΕΛ Πειραιά, ένα ταξίδι που ξεκίνησε με το Ημερολόγιο της Άννας Φράνκ στη β΄ γυμνασίου, πέρασε στο βιβλίο Ιστορίας της γ΄ γυμνασίου και κατέληξε στο Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη από την παρέα που είναι πλέον στην α΄ λυκείου.
Οι υπεύθυνοι καθηγητές  έγραψαν:

Κωνσταντίνος Μπέλσης, φιλόλογος Ζάννειου Π.Π. Γενικού Λυκείου: «Μόνο με μια επίθεση πολιτισμού μπορούμε να αντιταχθούμε στη βαρβαρότητα που μας περιβάλλει. Και τα παιδιά μας διαβάζοντας Ι. Καμπανέλλη και στήνοντας από το μηδέν μία θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το Μαουτχάουζεν, δείχνουν τον δρόμο για τη βίωση μιας άλλης πραγματικότητας που μπορεί και πρέπει να γίνει πόθος όλων μας».

Μαρία Παδουβά, φιλόλογος Ζάννειου Π.Π. Γυμνασίου: «Αποχαιρετούμε τον Ιάκωβο και τη Γιαννίνα. Αποχαιρετούμε το χαρισματικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη και τη σαββατιάτικη έγνοια της παράστασης. Φτάσαμε στο τέλος ενός δρόμου που μας φανέρωσε την ύπαρξή του, η έφηβη Άννα Φρανκ και τον συνέχισαν οι ήρωες του Μαουτχάουζεν…Ωστόσο σιγά-σιγά εντάχθηκε σε αυτόν τον δρόμο και η δική μας προσπάθεια. Το φρικτό Μαουτχάουζεν έγινε η ζεστή αγκαλιά του θεάτρου του σχολείου μας και η αγαπημένη παρέα και τώρα, έχουμε την αποτίμηση της προσωπικής εμπειρίας, το φως της ανάμνησης, τη συγκίνηση του τέλους…Όσο για τη θεώρηση και την επαλήθευση του αρχικού σκοπού: Ένα μικρό εργαστήρι που δουλεύει για το φιλάνθρωπο, ελεύθερο και δίκαιο φρόνημα…είναι δική σας δουλειά, των παιδιών δηλαδή…Εσείς ξέρετε πια! Σας ευχαριστώ. Θα μου λείψετε…»

Μπορείτε να δείτε όλη τη παράσταση του Μαουτχάουζεν στη διεύθυνση  http://www.youtube.com/watch?v=jEnGk8wf19Y

maut_4 maut_3 maut_2 maut_1 maoutxaouzen

(Συνολικές επισκέψεις: 408 , επισκέψεις σήμερα: 3 )