ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, 20-2-2024, ΤΜΗΜΑΤΑ Α2-Α3

 

Τα τμήματα Α2 και Α3 του Λυκείου μας την Τρίτη, 20-2-2024, επισκέφθηκαν την περιοδική έκθεση «ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Οι μαθητές και μαθήτριες ακολουθώντας την ακουστική ξενάγηση του καθηγητή Ν. Σταμπολίδη περιηγήθηκαν σε μια μοναδική Τετραλογία, όπου το ΝοΗΜΑ έγινε ΝΗΜΑ και αγάλματα, ανάγλυφα, αγγεία, νομίσματα, κοσμήματα, εικόνες και πίνακες ένωσαν την Αρχαιότητα με το Βυζάντιο, την Αναγέννηση και τη Νεότερη Τέχνη. Έργα από μάρμαρο, πηλό, μέταλλο, καμβά και χρώμα, τα περισσότερα από τα οποία ταξίδεψαν για πρώτη φορά από διάσημα μουσεία του κόσμου ενώθηκαν για να τέρψουν, να προβληματίσουν, να ωθήσουν τους επισκέπτες να σκεφτούν.

Οι μαθητές και μαθήτριές μας είχαν,  επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθούν και τους υπόλοιπους χώρους του Μουσείου με τα μοναδικά εκθέματα-ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών και να τα συνδυάσουν με τα σχετικά μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος της Α’ Λυκείου.

Τα δύο τμήματα συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Βιολέττα Λεβέντη (ΠΕ 06, υπεύθυνη Α2), Φωτεινή Καπουτσή (ΠΕ 01, υπεύθυνη Α3) και Αθηνά Καραμπογιά (ΠΕ 02).

ΣΥΝΟΛΙΚΗ SITE 3 SITE 2 SITE 1

(Συνολικές επισκέψεις: 180 , επισκέψεις σήμερα: 1 )