ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Στον παρακάτω απολογισμό του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων δεν αναφέρεται η πάντα πρόθυμη διαθεσιμότητα των μελών του να είναι παρόντα στις ανάγκες του σχολείου και να φροντίζουν γι’ αυτές σε γόνιμη συνεργασία με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων.
Ευχόμαστε, και το επόμενο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας να αγαπήσει το ρόλο του και να συνεχίσει την παράδοση της αγαστής συνεργασίας γονέων-εκπαιδευτικών-μαθητών/μαθητριών που κληροδοτεί το απερχόμενο ΔΣ.
Παρασκευή Λεοντοπούλου

                                                                                               ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Αγαπητοί γονείς του Ζαννείου  Προτύπου Λυκείου,

Ως απερχόμενος Σύλλογος γονέων του Σχολείου των παιδιών μας, επικοινωνούμε μαζί σας ώστε να σας κάνουμε μία σύντομη ενημέρωση για το έργο μας την διετία που πέρασε.

Λόγω των συνθηκών και του γενικότερου περιορισμού στις συναθροίσεις , ελπίζουμε να σας δώσουμε μια ιδέα -από την αναγκαιότητα της ύπαρξης του συγκεκριμένου Συλλόγου.

Στη διάρκεια της θητείας μας , από τον Οκτώβριο του 2018 έως σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει τα ακόλουθα:

 1. Συμμετοχή ενεργή των μελών του Συλλόγου, στον υδροχρωματισμό των αιθουσών του Λυκείου, τον Δεκέμβριο του 2018 (με την συμμετοχή και μαθητών), και ελαιοχρωματισμό των θυρών των wc στο 2ο και 3ο όροφο (2019) και επισκευή των καζανακίων, με έξοδα του Συλλόγου μας, πλύσιμο κουρτινών αιθουσών, επιδιόρθωση και επανατοποθέτησή τους (2018-19).
 2. Ενίσχυση οικογενειών που είχαν οικονομικά προβλήματα, κατόπιν ενημέρωσης από την διεύθυνση του Λυκείου .
 3. Συναντήσεις με μέλη της Σχολικής επιτροπής και του Δήμου , τον Δεκέμβριο του 2018, για την πυρασφάλεια του σχολείου και τα κτιριακά προβλήματα .Επίσης συνάντηση με τον Δήμαρχο στις 28/1/2019 , παρουσία των προέδρων των 2 Συλλόγων Του Σχολείου, μελών , καθώς και του προέδρου Αποφοίτων του Ζαννείου, με κύρια αναφορά στο μισθωτήριο που είχε λήξει και στα προβλήματα που αφορούν το κτίριο , το κυλικείο καθώς και τον φύλακα που δεν υπήρχε . Υπήρξαν δεσμεύσεις του Δημάρχου για λύση των θεμάτων του σχολείου.
 4. Οργάνωση λαχειοφόρων αγορών και συλλογή χορηγιών και δώρων για ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου τα Χριστούγεννα του 2018 και 2019.
 5. Έκδοση και πώληση ημερολογίων για τα έτη 2019 και 2020, με ομαδικές φωτογραφίες των τμημάτων των παιδιών και ευγενική δωρεάν φωτογράφιση από γονέα του Σχολείου.
 6. Χορηγίες σε προγράμματα που συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου : (Χρυσοπράσινο φύλλο, ενδυμασίες ομάδας ποδοσφαίρου του σχολείου, ομίλου ρομποτικής, ημερίδα εκπαιδευτικών 4/2019 για προσφορά εδεσμάτων/μπουφέ, για την επισκευή των σκαλιών και μπογιές για το Θέατρο -2019).
 7. Προσφορά και αγορά για τις πρωτοχρονιάτικες βασιλόπιτες τα έτη 2019 και 2020.
 8. Συνεχής επαφή και συναντήσεις με υπαλλήλους του Δήμου, για υπενθύμιση και  αποκατάσταση των έργων που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα (βάψιμο προαύλιου χώρου, κλιμακοστάσιο και κεντρικές πόρτες ορόφων σχολείου, καθώς και αφαίρεση ξύλινων κατασκευών και επανατοποθέτηση προστατευτικών σιδηρο-κατασκευών στα παράθυρα των αποθηκών γύρω από την αυλή), πυρασφάλεια, μισθωτήριο κλπ.
 9. Συμμετοχή στην Επιτροπή Προτύπων Σχολείων, Αποστολή επιστολών στην ΕΛΜΕ για τα προβλήματα του Σχολείου.
 10. Αποστολή ευχαριστήριων επιστολών στη Σχολική Επιτροπή και στον Δήμαρχο για την τοποθέτηση Σχολικού Φύλακα.
 11. Παρουσία του Συλλόγου στην αποφοίτηση της τάξης του 2019 (διοργάνωση, μπουφέ και βιντεοσκόπηση). Σημείωση :Η Αποφοίτηση της τάξης του 2020, δεν έγινε λόγω του COVID.
 12. Παρουσία μελών του συλλόγου σε Σχολικά συμβούλια , που αφορούσαν σοβαρά θέματα (καταλήψεις κλπ), όπως και σε αποφάσεις για τις σχολικές εκδρομές κι επιλογή προσφορών ταξιδιωτικών γραφείων

Ο απολογισμός του έργου μας, γίνετε κυρίως για να γνωρίσετε πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρέπει να μείνει ενεργός και μετά την αποχώρησή μας , αφού στην πλειοψηφία των ενεργών μελών του ΔΣ, τα παιδιά μας τελειώνουν το καλοκαίρι του 2021, το Σχολείο.

Θα θέλαμε πολύ να γνωριζόμασταν από κοντά και να συζητούσαμε τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν . Δυστυχώς οι συνθήκες το απαγορεύουν σε όλους μας.

Με την επιστροφή των παιδιών μας στις σχολικές τάξεις, όποτε γίνει αυτό επιτρεπτό, θα σας παρακαλούσαμε , να συμμετέχετε στις εκλογές ώστε να ενεργοποιηθεί και πάλι ο Σύλλογος Γονέων. Θα υπάρξει νέα επιστολή μας και ενημέρωσή σας, μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου μας ή την σελίδα μας στο FACEBOOK.

Σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας οι φετινές γιορτές να μας φέρουν πιο κοντά έστω πνευματικά, να μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο καλούς ανθρώπους!!!

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία στις Οικογένειές σας και το Νέο Έτος να μας βρει όλους γερούς και δυνατούς!!!!

Το απερχόμενο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Του Ζαννείου Προτύπου Λυκείου Πειραιά

Πρόεδρος: Άνθιμος Χαζλαρίδης

Αντιπρόεδρος: Κυριάκος Λιγδόπουλος

Γραμματέας: Αναστασία Κωνσταντέλλου-Σάββα

Ταμίας: Νατάσσα Μυτάκη-Αφεντάκη

Μέλη: Μιχάλης Αγρανιώτης

Αθηνά Τριανταφύλλου-Φραγκουδάκη

 

(Συνολικές επισκέψεις: 1,596 , επισκέψεις σήμερα: 1 )