9η Συνάντηση της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων της Ακαδημίας Γονέων και Εκπαιδευτικών, που και φέτος με επιτυχία, για 2η χρονιά, λειτούργησε στο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.
Στο πλαίσιο της 9ης και τελευταίας συνάντησης είχαμε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουμε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, επιστημονικά άρτια και πλούσια σε επιμορφωτικό υλικό για γονείς και εκπαιδευτικούς, ομιλία που πραγματοποίησε η επίκουρη καθηγήτρια Εφηβικής Υγείας, στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αρτεμις Τσίτσικα, επιστημονική υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπ. Αθηνών, ” Π & Α Κυριακού”.
Θέμα της ομιλίας :
” Η σεξουαλικότητα στην εφηβεία. Διαφυλικές Σχέσεις”.
Διατρέχοντας όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου από την νηπιακή ηλικία μέχρι και την εφηβεία η κα Τσίτσικα εξήγησε γιατί η σεξουαλικότητα είναι μια σύνθετη και πολύπλοκη λειτουργία και αποτέλεσμα βιολογικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Αναφέρθηκε ειδικότερα στον σημαντικό και πρωτεύοντα ρόλο των γονέων, αλλά και του σχολείου για την σωστή και υπεύθυνη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων ενω απάντησε με επιστημονική εγκυρότητα και σαφήνεια στα ενδιαφέροντα και ουσιαστικά ερωτήματα που έθεσαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη συνάντηση.

(Συνολικές επισκέψεις: 173 , επισκέψεις σήμερα: 1 )