Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων

masterclasses16_2Μαθητές/τριες της Β τάξης του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου, μέλη του Ομίλου Φυσικής συμμετείχαν την Τρίτη 12 Απριλίου στην ημερίδα MASTERCLASSES 2016 “Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων”, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Οι μαθητές/τριες αφου παρηκολούθησαν ενημερωτικές ομιλίες για τα στοιχειώδη σωμάτια, που δομούν την ύλη αλλά και για τα σωμάτια φορείς των αλληλεπιδράσεων, για τους επιταχυντές για την κοσμολογία και για τις εφαρμογές που προκύπτουν από την έρευνα και τα τεχνολογικά επιτεύγματα του CERN, επεξεργάστηκαν, με τη χρήση του λογισμικού HYPATIA, πραγματικά δεδομένα προερχόμενα από τους ανιχνευτές του CERN.
masterclasses16_1Στους μαθητές μίλησαν ο κ. Νικόλαος Τράκας , καθηγητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. και ο επιστημονικός συνεργάτης στην ίδια σχολή κ. Νταλιάνης.
Στην ημερίδα συμμετείχαν η Στέλλα Βλάχου-Γκόμεθ, Στέλλα Βουτιέρου, Βανέσα Μπαρτσώκα, Γιώργος Νομικός, Ρένια Ουακάς, Δανάη Κρίκα-Παπαλόη και Κατερίνα Τσοπάνογλου. Την ομάδα των μαθητών/τριών συνόδευσε ο καθηγητής Φυσικής του Ζαννείου Πειρ. Λυκείου Παναγ. Χαρατζόπουλος.

(Συνολικές επισκέψεις: 419 , επισκέψεις σήμερα: 1 )