Οι έξοδοι και οι προσκλήσεις του Ομίλου Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής «Από το Shakespeare στη μικρή φόρμα» (σχολικό έτος 2014-15)

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Ομίλου Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Κουφοπούλου Πηνελόπη (ΠΕ 02) και Λεβέντη Βιολέττα (ΠΕ 06), δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στις δράσεις του, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και διαλέξεις, να γνωρίσουν in vivo σύγχρονους έλληνες συγγραφείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

• Στις 5-11-2014 παρακολουθήσαμε ζωντανά τη συζήτηση του αμερικανού συγγραφέα Paul Auster με τον δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.
• Στις 16-11-2014 παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Αστυθέα» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
• Στις 11-12-2014 επισκέφτηκε το εργαστήριό μας ο συγγραφέας και μεταφραστής Αλέξανδρος Κυπριώτης.

• Στις 18-1-2015 παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Μάκμπεθ» στο Από Μηχανής Θέατρο και συζητήσαμε με τους πρωταγωνιστές της παράστασης Άκι Βλουτή και Κων/να Τάκαλου.
• Στις 19-2-2015 επισκέφτηκε το εργαστήριό μας ο συγγραφέας και μεταφραστής Γιώργος Λαμπράκος.
• Στις 13-3-2015 παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» στο Θησείον και συζητήσαμε με τους πρωταγωνιστές της παράστασης Κων/νο Μπιμπή και Αθηνά Μουστάκα.
• Στις 14-5-2015 παρακολουθήσαμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε απευθείας μετάδοση από το Lyttelton Theatre του Λονδίνου την παράσταση του National Theatre Live “Man and Superman” του George Bernard Shaw με πρωταγωνιστή τον Ralph Fiennes.
Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, μαθήτριες και συναδέρφους του Λυκείου μας -και όχι μόνο- που μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες αυτές.

(Συνολικές επισκέψεις: 593 , επισκέψεις σήμερα: 1 )