Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας  και του Εκφοβισμού. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς,  μαθητές/τριες και  γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις,  πληροφορίες και ιδέες και να  ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την  πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής  βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ  και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε  να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας  στη ζωή των ανηλίκων και   να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι μαθητές /τριες της Α Λυκείου του Ζαννείου Προτύπου Γ.Ε.Λ. Πειραιά συμμετείχαν σε  βιωματικό  εργαστήριο με την Συντονίστρια Κοινωνικών  Λειτουργών του 6ου ΠΕΚΕΣ, κυρία Αθηνά Κωλέττα. Η κα Κωλέττα ενημέρωσε τα παιδιά και τους διδάσκοντες/τις διδάσκουσες που την παρακολούθησαν για τις ηλικιακές διαφοροποιήσεις του σχολικού εκφοβισμού, τα είδη του αλλά και για  ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου. Οι μαθητές/-τριες συμμετείχαν ενεργά θέτοντας απορίες αλλά και εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι  κάθε σχολική κοινότητα οφείλει να μην αμελεί την άμεση αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων.

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2023/21896_%CE%93%CE%944_29_02_2024_%CE%A0%CE%B1%CE%BD_%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB_%CE%97%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1_%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%92%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF.pdf

(Συνολικές επισκέψεις: 66 , επισκέψεις σήμερα: 1 )