Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση, στις 7 Φεβρουαρίου   και ώρα 12:30 με 15:30,  με θέμα «Ψηφιακές προκλήσεις του μέλλοντος».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε τομείς παιδείας και ψυχικής υγείας για τις σύγχρονες τάσεις του Κυβερνοεγκλήματος που σχετίζονται με ανηλίκους και τα νέα εργαλεία που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πρόληψη της εγκληματικότητας στον Κυβερνοχώρο.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν στην εκδήλωση είναι οι ακόλουθες:

  • Προκλήσεις, Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση διαδικτυακών κινδύνων, όπως ο διαδικτυακός εξαναγκασμός και εκφοβισμός, η διαδικτυακή παραπλάνηση μέσα από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και διαδικτυακών παιχνιδιών, η πορνογραφία ανηλίκων, η εκδικητική πορνογραφία και στοχοποίηση θυμάτων με προεκτάσεις και στον πραγματικό κόσμο.
  • Ο ρόλος της σύγχρονης τεχνολογίας στις μορφές εγκληματικότητας με εμπλοκή ανηλίκων, θύτες και θύματα.
  • Ευαισθητοποίηση και τρόποι καταγγελίας.

Mπορείτε να δείτε το πρόγραμμα κλικάροντας (νυγματίζοντας) ΕΔΩ αλλά και να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση: https://www.youtube.com/watch?v=YqRfznPGgcA&t=4s

Παράλληλα το σχολείο μας συμμετείχε σε δράση του ΥΠΑΙΘΑ με webinar που απευθυνόταν στους μαθητές Λυκείων, στις 10:00 π.μ.

Γιατί η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι μια μεγάλη παγκόσμια γιορτή; Ποιο μήνυμα μπορεί να στείλει ο καθένας από εμάς για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για όλους; Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση οι μαθητές Λυκείου  ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να συμπεριφέρονται με ευγένεια, πως να προάγουν την ισότητα και πως να επιδεικνύουν ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη στο διαδίκτυο.

 

Για να δηλώσετε την υποστήριξή σας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σας προτείνουμε να εγγραφείτε στη φόρμα υποστηρικτή που θα βρείτε εδώ. Είναι σημαντικό να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να ζητήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας!

Τη δράση υποστήριξαν οι εκπαιδευτικοί Ανοικτομάτη Ν. με το τμήμα Α4, Καπουτσή Φ. με το Β2, Πατσιατζή Ε. με το Β4 και Βεντούρη Ε.  με το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

421023906_406791245216265_6257639775912288057_n

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

(Συνολικές επισκέψεις: 82 , επισκέψεις σήμερα: 1 )