1η θέση για τον όμιλο SPACE του Ζαννείου Προτύπου Λυκείου στο Hackathon 2023 του St. Catherine’s British School

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου οι μαθητές Μπεκριδάκης Κωνσταντίνος, Γεράρδης Σταύρος, Πανταζής Αχιλλέας, Μιτσάκου Μυρτώ, Μαρούδη Αφροδίτη, Πατεράκη Μικαέλα, Παππά Ελένη και Μητσού Νέδα του ομίλου SPACE του σχολείου μας με την καθοδήγηση των υπευθύνων Τσαντίλα Σωτηρίου και Τέγκερη Εύας, κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Hackathon 2023 του St. Catherine’s British School. Ο πρωταρχικός στόχος του διήμερου αυτού διαγωνισμού ήταν η προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων που επηρεάζουν τους ωκεανούς και τα θαλάσσια οικοσυστήματα του κόσμου.

Η ομάδα μας κατασκεύασε και παρουσίασε ένα αυτόματο σύστημα λήψης, επεξεργασίας και αποστολής μετεωρολογικών δεδομένων από έναν σταθμό σε ένα πλοίο μέσω ασυρμάτων επικοινωνιών. Πολύ σημαντικό είναι ότι χρησιμοποιήσαμε Machine Learning για να εκπαιδεύσουμε λογισμικό ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τα είδη των φωτογραφιών και να τις κατηγοριοποιεί αυτόματα σε τρείς κατηγορίες ανάλογα με το ποσοστό νέφωσης. Στη συνέχεια, το ίδιο λογισμικό (κατάλληλα τροποποιημένο από την ομάδα μας) ενημέρωνε ασύρματα το πλοίο σχετικά με την επικινδυνότητα του αναμενόμενου καιρού ώστε να τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενεργοποιώντας τα κατάλληλα φωτοηχητικά σήματα. Η επικοινωνία σταθμού και πλοίου υλοποιήθηκε μέσω πρωτότυπου λογισμικού που έγραψε η ομάδα μας.

Αν και αυτό το project παρουσίαζε πολλές τεχνολογικές και τεχνικές προκλήσεις, καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε όλες με ομαδικότητα, σκληρή δουλειά και δημιουργική σκέψη.

Νέδα Μητσού, Χρυσή Βλάχου

Υπεύθυνες Τύπου του Ομίλου SPACE

20231202_112200 20231202_125333 20231202_130336

IMG_7061

?

IMG_7064

(Συνολικές επισκέψεις: 744 , επισκέψεις σήμερα: 1 )