1η θέση στο Διαγωνισμό Let’s move

Τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού ανέδειξαν το Ζάννειο Πρότυπο Λύκειο στη 1η θέση μεταξύ όλων των Λυκείων της χώρας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που πραγματοποιήθηκε κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2020-21 https://tinyurl.com/4sbd68zz. Λόγω της πανδημίας, τα βραβεία θα δοθούν στις σχολικές μονάδες που διακρίθηκαν αρχές Σεπτεμβρίου 2021 με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Μέσα από τη διαδικασία του διαγωνισμού, οι μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης που συμμετείχαν, βίωσαν:

  1. Τη συμμετοχή σε μέτρια προς έντονη Φυσική Δραστηριότητα (ΦΔ) διάρκειας 60΄σε καθημερινή βάση κατά την περίοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω covid-19.
  2. Την ενδυνάμωση σε γνωστικό επίπεδο, ώστε από μόνοι τους να δομούν ένα απλό πρόγραμμα άσκησης με στόχους συγκεκριμένους, μετρήσιμους, ρεαλιστικούς, πραγματοποιήσιμους, συναρπαστικούς σε ατομικό επίπεδο, καταγραφόμενους σε ηλεκτρονική φόρμα (Google Form) ώστε να αποστέλλονται στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και φυσικά να προάγει την αυτονομία τους.
  3. Την ευαισθητοποίηση για την αξία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής (ΦΑ), αλλά και της καθημερινής άσκησης, μακριά από το σχολείο (περίοδος διακοπών, περίοδος απαγόρευσης λόγω covid-19 κλπ).
  4. Την συστηματική ενθάρρυνση να συμμετέχουν σε Φυσική Δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και ταυτόχρονα να ενθαρρύνουν τα οικεία πρόσωπα ( γονείς, αδέρφια, συγγενείς) να συμμετέχουν μαζί τους, μοιραζόμενοι στιγμές χαράς, ποιοτικής επικοινωνίας και ευεξίας.
  5. Τη σύνδεση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής με άλλα επιστημονικά πεδία/μαθήματα με βιωματικό/πρακτικό τρόπο.

 

Συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες μας και τους ευχόμαστε καλό καλοκαίρι με υγεία και πολύ Φυσική Δραστηριότητα, με την ελπίδα όλα όσα κατακτήθηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, να τους συνοδεύουν το καλοκαίρι αλλά και την υπόλοιπη ζωή τους ως ένα θετικό βίωμα για δια βίου άσκηση με στόχο την υγεία και τη βέλτιστη ποιότητα ζωής τους!

 

Οι υπεύθυνοι/συμμετέχοντες καθηγητές

Λυγουριώτη Μαρία Ελπινίκη

Μιχαλακοπούλου Λουίζα

Τσαντίλας Σωτήρης

Χαρατζόπουλος Παναγιώτης

(Συνολικές επισκέψεις: 277 , επισκέψεις σήμερα: 1 )