ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΑ 200 ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗΣ

Πρόλογος

Το σχολείο μας συμμετέχει στον εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης καταθέτοντας εργασίες εκπαιδευτικών και μαθητών πάνω στα γεγονότα που άνοιξαν το δρόμο για ένα ελεύθερο κράτος. Η ελευθερία ήταν το αίτημα του αγώνα του 1821, υμνείται στον εθνικό ύμνο του ελληνικού κράτους και παραμένει το ζητούμενο σε κάθε κοινωνικό συμβόλαιο μέχρι σήμερα.
Με την ευχή να μη σταματήσει ποτέ ο αγώνας των Ελλήνων, ο αγώνας των ανθρώπων για την ελευθερία…..
Η Διευθύντρια
Παρασκευή Λεοντοπούλου

 

ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ.pdf


 

Η ενσωμάτωση των ιδεών του διαφωτισμού στο έργο του Κ.ΚΟΥΜΑ.pdf

(παρουσίαση Γ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ)


 

Κ. Μπέλσης, 1821-2021.pdf


Θέμα: Μαθητές από όλες τις τάξεις συμπορεύτηκαν και έφτιαξαν μία διαδικτυακή σχολική εφημερίδα, με σκίτσα , με παιχνίδια , με πληροφορίες, με συνεντεύξεις. Όλα αφορούσαν το 1821. Όσοι βοηθήσαμε με οποιοδήποτε τρόπο το χαρήκαμε. Εσείς;

https://schoolpress.sch.gr/zanneiografimata/archives/171

https://heyzine.com/flip-book/5a697a8ad7.html


 

‘Έλληνες Μαθηματικοί στην περίοδο της Τουρκοκρατίας’

Σοφία Παππά

ppt τιμώντας τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης Ν.pdf

 


 

Τίτλος: Το 2021 μέσα από τις ψηφίδες του 1821
Περιεχόμενο δράσης: Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση οι μαθητές του Β1 του σχολείου μας «ανακάλυψαν» τους ήρωες του 1821 που έβλεπαν στο διάβα τους, στους δρόμους , στις πλατείες, στα αγάλματα του Πειραιά , έψαξαν για αυτούς , τους ζωγράφισαν και έφτιαξαν το δικό τους «βιβλίο». Τους βοήθησαν οι κ. Μιχαλακοπούλου Λουίζα και Βεντούρη Λένα. Ευχόμαστε να το απολαύσετε.

Επέτειος 1821:λόγοι και εύφημες μνείες συνήθως για τους επώνυμους ήρωες. Εμείς, ενεργοποιήσαμε τους μαθητές μας με τους ανώνυμους , το πλήθος, τους αφανείς ή τους λιγότερο γνωστούς! Είμαστε περήφανοι για ό, τι καταφέραμε και σας το παρουσιάζουμε. Ελπίζουμε να νιώσετε το ίδιο!
Γ. Κουγιουμτζής, Λ. Βεντούρη

Λεύκωμα τμήματος Α’4 (σχ. έτος 2020-21) για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασηςhttps://docs.google.com/document/d/1zAK8WFsvh7HKdskM7hWwrkW8qyGU58qKNVmnXSzZZh0/edit
υπεύθυνη καθηγήτρια Λυγουριώτη Μαρία Ελπινίκη

(Συνολικές επισκέψεις: 1,352 , επισκέψεις σήμερα: 1 )