Οι ομάδες του ομίλου SPACE στο διαγωνισμό Generation Next

Τρεις ομάδες μαθητών από τον Όμιλο Αριστείας Διαστημικής και Ρομποτικής SPACE που επιμελούνται ο κ. Σωτήριος Τσαντίλας και η κ. Εύα Τέγκερη, διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next της Vodafone. Όλες οι ομάδες εργάστηκαν πολύ σκληρά και έχοντας αρκετά αξιόλογες ιδέες και λύσεις βασισμένες στο STEM για προβλήματα της τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινότητας, δεν άργησαν να λάβουν το πράσινο φως από τους διοργανωτές.

Οι μαθητές μπορεί να μην κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού, απέδειξαν όμως σε όλους την αξία των φοβερών δυνατοτήτων του ομίλου και κέρδισαν τα συγχαρητήρια και τον σεβασμό τόσο των καθηγητών, όσο και των συμμαθητών τους.

Οι ομάδες- εκπρόσωποι στον διαγωνισμό είναι:

  1. Οι PEAK ROBOTICS που αποτελούνται από την Ηλιάνα Σαλπέα (Α’ Λυκείου), την Αριάδνη Αθανασοπούλου (Α’ Λυκείου) και τον Παναγιώτη Ελευθέριο Πήττα (Α’ Λυκείου).
  1. Οι Team 404 που αποτελούνται από την Γεωργία Φραγκιουδάκη (Β’ Λυκείου), τον Κωνσταντίνο Τσέρο (Β’ Λυκείου), τον Ιωάννη Τζιμούλη (Β’ Λυκείου) και τον Κωνσταντίνο Μαριδάκη (Β’ Λυκείου).
  1. Οι Emergency Drone που αποτελούνται από τον Ιάσωνα Μαρτάκη (Β’ Λυκείου), την Αγγελική Μιχάλαινα (Β’ Λυκείου), τον Εμμανουήλ Κοσμά (Β’ Λυκείου) και την Μαρία Ελένη Καρακώστα (Α’ Λυκείου).

Οι περιγραφές των project που κατέθεσαν οι τρείς ομάδες βρίσκονται αναλυτικά στους ακόλουθους συνδέσμους.

  1. https://www.vodafonegenerationnext.gr/diagonismos/2os-panellhnios-diagonismos/protasi/201
  2. https://www.vodafonegenerationnext.gr/diagonismos/2os-panellhnios-diagonismos/protasi/153
  3. https://www.vodafonegenerationnext.gr/diagonismos/2os-panellhnios-diagonismos/protasi/203

                                        Υπεύθυνος Τύπου του Ομίλου SPACE

Χαρακίδας Χρήστος

Screenshot_20210323_162729_com.android.chrome Screenshot_20210323_162758 Screenshot_20210323_162520 Screenshot_20210323_162058_com.android.chrome

(Συνολικές επισκέψεις: 139 , επισκέψεις σήμερα: 1 )