7η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων και Εκπαιδευτικών

Με θέμα:
“Η δυναμική της οικογένειας στη διαμόρφωση της ταυτότητας του εφήβου”
και εισηγήτρια την ειδική παιδαγωγό, ψυχολόγο (οικογενειακής θεραπείας) και επιστημον. συνεργάτιδα της Μ.Ε.Υ. της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπ. Αθηνών, Νοσοκ. Παίδων “Π&Α Κυριακού”,
Ζωή Μερτσιωτάκη,
πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου,
η 7η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων και Εκπαιδευτικών, που για 2η χρονιά λειτουργεί και φέτος στο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.
Η ομιλήτρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ταυτότητα του εφήβου και στα στοιχεία που την συγκροτούν, όπως και στον ρόλο της οικογένειας για την διαμόρφωσή της, ρόλος που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων το γενεαλογικό υπόβαθρο της οικογένειας, οι σχέσεις των γονέων μεταξύ τους αλλά και η σχέση των γονέων με τα παιδιά. Η εισηγήτρια κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου της, μέσω παραδειγμάτων, μελέτης περιπτώσεων από την πολύχρονη εμπειρία της ως ψυχολόγου οικογενειακής θεραπείας, αλλά και την θεωρητική τεκμηρίωση όλων αυτών.
Ήταν και αυτή η συνάντηση μια ακόμη επιτυχημένη και εποικοδομητική συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων και Εκπαιδευτικών, όπως και όλες όσες προηγήθηκαν.
Η επόμενη συνάντηση
θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 5.30-7.00 μ.μ.
με εισηγήτρια
την σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, Msc, επιστημον. συνεργάτιδα της Μ.Ε.Υ. της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπ. Αθηνών, Νοσοκ. Παίδων “Π&Α Κυριακού”
Νίκη Δαλιανά
και θέμα:
“Επαγγελματικός Προσανατολισμός των νέων. Ο ρόλος και η συμβολή των γονέων”

(Συνολικές επισκέψεις: 278 , επισκέψεις σήμερα: 1 )