5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με την εξαιρετικού ενδιαφέροντος ομιλία της αναπτυξιακής ψυχολόγου, επιστ. συνεργάτιδος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπ. Αθηνών, Νοσοκ. Παίδων “Π & Α Κυριακού” ,
Ελένης Τζαβέλα,
που είχε θέμα:
“Το άγχος στην εφηβεία και ο ρόλος των γονέων”, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, ο 1ος κύκλος συναντήσεων της Ακαδημίας Γονέων και Εκπαιδευτικών στο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.
Η ομιλήτρια, αφου εξήγησε τι είναι το άγχος, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πορεία του άγχους από την βρεφική ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή, παρουσίασε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος αλλά και τα συμπτώματα του άγχους στους εφήβους για να προτείνει τέλος, τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τους εφήβους στη διαχείριση του άγχους. Επίσης παρουσίασε υπηρεσίες, όπως η Μονάδα Εφηβικής Υγείας, που μπορούν να παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη σε εφήβους για την διαχείριση του άγχους αλλά και υπηρεσίες που μπορούν να παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη για ζητήματα άγχους σε ενηλίκους.
Ο 2ος κύκλος των συναντήσεων της Ακαδημίας Γονέων και Εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, 5.30 μ.μ.
με την ομιλήτρια
την Ψυχολόγο Υγείας Msc-Ψυχοθεραπεύτρια,
Σωτηρία Μακαρώνη
και θέμα:
” Ο ρόλος της οικογένειας στις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου ”

(Συνολικές επισκέψεις: 193 , επισκέψεις σήμερα: 1 )