3η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων και Εκπαιδευτικών 2017-18

Με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία της παιδοψυχολόγου, διασχολικής συντονίστριας του ψυχοπαιδαγωγικού τμήματος στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, δρος Μάγιας Αλιβιζάτου, συνεχίστηκαν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, οι συναντήσεις της Ακαδημίας Γονέων και Εκπαιδευτικών, που για 2η χρονιά φέτος πραγματοποιούνται στο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.
Θέμα της εισηγήσεως:
“Η οικογένεια σε κρίση. Διαχείριση της απώλειας”.
Η Δρ Μάγια Αλιβιζάτου αναφέρθηκε στα συναισθήματα που προκαλεί η απώλεια που βιώνουν τα μέλη μιας οικογένειας, και κυρίως τα παιδιά, μετά από ένα διαζύγιο ή μετά από θάνατο. Συζητήθηκαν οι παράγοντες που επηρεάζουν την αντίδραση στο θρήνο και προτάθηκαν ουσιαστικοί τρόποι στήριξης όπως η ενημέρωση, η χρήση σωστών λέξεων, η ανάγκη τήρησης του προγράμματος των παιδιών στο βαθμό που είναι εφικτό, με βάση τα νέα δεδομένα, η επιβεβαίωση ότι τα παιδιά δεν ευθύνονται για την αλλαγή που έχει επέλθει στην οικογένεια κ.α. Επίσης, η παιδοψυχολόγος αναφέρθηκε στον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης που ακολουθείται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, και στα ανησυχητικά σημάδια συμπεριφοράς.
Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που προκάλεσε η εισήγηση ήταν το γεγονός, ότι οι γονείς παρέμειναν αρκετή ώρα μετά το πέρας της εισηγήσεως συζητώντας με την ομιλήτρια και θέτοντάς της τα ερωτήματά τους.
Οι συναντήσεις της Ακαδημίας Γονέων και Εκπαιδευτικών θα συνεχιστούν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 5.30 μ.μ. με ομιλήτρια την Ψυχίατρο, Επιστημονική Υπεύθυνη του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης Διαδικτύου 18 Άνω Ψ.Ν.Α. (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής), Στέλλα Χρηστίδη και θέμα:
“Ψηφιακός πολίτης-χρήση τεχνολογίας και πρόληψη συμπεριφορών υψηλού κινδύνου”.

(Συνολικές επισκέψεις: 188 , επισκέψεις σήμερα: 1 )