Βράβευση από το CERN

Ο όμιλος αριστείας S.I.M.A. club του Ζάννειου Πειραματικού Λυκείου βραβεύτηκε στο διαγωνισμό Beamline for Schools Competition 2016 που διοργάνωσε το κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν να προτείνουν τα παιδιά ένα πρωτότυπο πείραμα που θα αφορά τη χρήση του επιταχυντή Proton Synchrotron (PS) του CERN για τη μελέτη ενός φαινομένου ή ενός προβλήματος που θα επέλεγαν τα ίδια.  Η εργασία που υποβλήθηκε από τα παιδιά της ομάδας είχε τον τίτλο “Measuring the effect of cosmic rays on computer storage devices” και συνοδευόταν από μονόλεπτο βίντεο. Η εργασία αυτή αξιολογήθηκε μαζί με άλλες 151 εργασίες ομάδων από όλο τον κόσμο και κέρδισε τη διάκριση “status of highly commended”. Για τη διάκριση αυτή το CERN θα βραβεύσει την ομάδα μας με έναν Ανιχνευτή Κοσμικής Ακτινοβολίας ο οποίος θα μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυο με άλλους σε όλο τον κόσμο, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο σχολείο μας να συμμετέχει σε ενδιαφέρουσες μετρήσεις και πειράματα.

Ο όμιλος αποτελείται από τους παρακάτω μαθητές:
Βασίλαινας Θανάσης, Βατίστας Ανδρέας, Καλκαντζάκος Κώστας, Καλπαξής Γιώργος, Καφεντζής Δημήτρης, Κλούτσου Σοφία, Κοντογιάννης Σπύρος, Κουνέλης Γιάννης, Λαδοπούλου Μέλπω, Μακρής Παναγιώτης, Νάκας Γιώργος, Ράπατα Κωνσταντίνα, Σκλαβούνος Δημήτρης, Σκουλουδάκη Άννα, Τερτίπη Έμη, Τσάπα Ίρια, Τσάφος Αλέξανδρος, Τσιμερέκης Κώστας, Τσοκανάς Στέφανος, Χριστοδούλου Κώστας, Ψαρρού Κωνσταντίνα.

Υπεύθυνοι του ομίλου είναι οι καθηγητές Π. Μπουμπούλης και Σ. Τσαντίλας.

zanneio_stardust_cern2

10631706_690090824427164_724235155_o

 

(Συνολικές επισκέψεις: 682 , επισκέψεις σήμερα: 1 )