ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ “ΔΟΚΙΜΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ” ΤΟΥ ΖΑΝΝΕΙΟΥ ΣΤΟ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ”

16 μαθητές/τριες του ΖΑΝΝΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Πειραιά, βρέθηκαν τη Δευτέρα 25 Απριλίου στο Ινστιντούτο Πυρηνικής Φυσικής του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε “Δημόκριτος” στην Αγ. Παρασκευή, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για την εκπαιδευτική δράση “ΔΟΚΙΜΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ”.
dok5Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν κατ’ αρχάς σε μια γραπτή εξέταση από την οποία θα επιλέγουν οι δύο με την υψηλότερη βαθμολογία, που θα συμμετάσχουν τον Σεπτέμβριο στην παραπάνω εκπαιδευτική δράση, εργαζόμενοι για μία εβδομάδα σε πειράματα, μαζί με τους ερευνητές του Ινστιντούτου Πυρηνικής Φυσικής.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τον πυρηνικό φυσικό κ. Λαγογιάννη στον επιταχυντή TANDEM και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του.
dok1Στην ίδια δοκιμασία συμμετείχαν και μαθητές/τριες από άλλα 4 Πειραματικά και Πρότυπα Λύκεια (Βαρβάκειο, Ιωνίδειος, 2ο Πειραμ. Αθήνας και Πειραμ. Πανεπ. Αθηνών).
Από το κάθε σχολείο προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δράση “ΔΟΚΙΜΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ” θα επιλεγούν 1-2 μαθητές/τριες.
Τους μαθητές/τριες του Ζαννείου προετοίμασαν για την συμμετοχή τους και συνόδευσαν στον “Δημόκριτο” οι καθηγητές Φυσικής Ν. Μαματσή και Παναγ. Χαρατζόπουλος

dok2dok3

 

 

 

(Συνολικές επισκέψεις: 474 , επισκέψεις σήμερα: 1 )