Περιβαλλοντική Αγωγή 2014-15

Στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου, «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας θα φιλοξενήσουν 12 μαθητές /τριες  από το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού από τις 18 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2014.

Πρόγραμμα

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου: Άφιξη  στις 13:00 και υποδοχή των μαθητών στην αίθουσα Εκδηλώσεων  του σχολείου μας.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου:

8:30 – 11:00 Περιήγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη , στο Δημοτικό Θέατρο και συνάντηση με το δήμαρχο Πειραιά κύριο Ιωάννη Μώραλη. Ξενάγηση  από την κυρία Ευαγγελία Μπαφούνη, Διευθύντρια  Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

11:30  – 14:00 Παρουσίαση  προγράμματος  από τους μαθητές του Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού  στην αίθουσα Εκδηλώσεων  του σχολείου μας με θέμα:

Ιστορική αναδρομή Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού

Περιβαλλοντική βελτίωση του σχολικού χώρου

Παραδοσιακά τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί

17:00 – 19:00 Παρακολούθηση της Θεατρικής Παράστασης «Ανθολογία» από το Μαύρο Θέατρο Πράγας, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου: Περιήγηση στην Αθήνα. Επίσκεψη στην Ακρόπολη, στο Μουσείο Ακρόπολης, στην Αρχαία Αγορά.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου: Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Περίπατος στο παράκτιο μέτωπο Φαλήρου. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ιωάννης Γράψας, Εύα Τέγκερη

 

Από τον Δήμο Πειραιά εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Μαθητές από το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού και το Ζάννειο Λύκειο Πειραιά, υποδέχθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. 
Οι Κύπριοι μαθητές φιλοξενούνται στον Πειραιά από παιδιά που φοιτούν στο Ζάννειο Λύκειο, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Αντίστοιχα οι Πειραιώτες μαθητές θα φιλοξενηθούν στη Λεμεσό το διάστημα 11-14 Μαρτίου 2015.
Ο κ. Γιάννης Μώραλης καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας: ”Ο Πειραιάς έχει πολλές ομορφιές, ενδιαφέροντα αξιοθέατα και μοναδικές τοποθεσίες. Μέχρι πρότινος δεν είχαν αναδειχθεί όσο θα έπρεπε και όσο άξιζε στην πόλη μας. Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Δημοτικό Θέατρο και διάφορα μνημεία, αλλά μπορείτε και να διασκεδάσετε στον Πειραιά. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο. Για το λόγο αυτό εκδώσαμε έναν τουριστικό οδηγό που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο επισκέπτης για να περιηγηθεί στην πόλη και να αντιληφθεί πόσο όμορφος τόπος είναι ο Πειραιάς.

Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή οικονομικά και κοινωνικά. Η Δημοτική μας Αρχή έχει δεσμευτεί ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και γενικότερα, έτσι ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα.
Και μια συμβουλή, αν και γενικά δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Θα πρέπει να αγωνίζεστε έντιμα και με ηθική, να κάνετε τους στόχους σας πραγματικότητα. Να μην εγκαταλείπετε. Η ζωή είναι μια διαρκής μάχη. Άλλες χάνονται, άλλες κερδίζονται. Οφείλουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό”.
Ο Δήμαρχος Πειραιά υποσχέθηκε στα παιδιά ότι αν οι υποχρεώσεις του το επιτρέψουν, θα τα συνοδεύσει στη Λεμεσό. Ο κ. Μώραλης προσέφερε σε όλα τα παιδιά τον τουριστικό οδηγό ”Destination Piraeus” για να γνωρίσουν τις ομορφιές της πόλης.

(Συνολικές επισκέψεις: 129 , επισκέψεις σήμερα: 1 )